СЗС код Горановића у Херцег Новом
04 01 2016

Извештај: СЗС Црна Гора /ДОНИРАЈТЕ/ /ПОШАЉИТЕ СМС НА 7763/
Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе из Црне Горе, обишли су 26. децембра шесточлану породицу Горановић из засеока Кути, општина Херцег Нови. Како се домаћин упокојио пре пар мјесеци, бригу о породици је преузела мајка Мирјана, а помажу јој дјеца Бојан (16), Милош (13), Анђела (11), Никола (10) и најмлађи Страхиња (7).


Анђела и Страхиња Горановић са мајком Мирјаном

Мајка ради у трговини, а подњела је надокнаду за доживотна примања по основу дјеце (нови закон у Црној Гори који подразумјева доживотну накнаду за мајке које су родиле троје дјеце и имају 15 година радног стажа). Као додатни извор прихода вриједна мајка Мирјана љети продаје крофне. Породица Горановић  има дуг који треба да врате, јер им је отац био болесан.

Помоћ која би породици највише значила је куповина машине за прављење мини фини крофни, како би током љетне сезоне од свог рада, успјели да зараде додатни новац за своје потребе.

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана. 

 
< Претходно   Следеће >