Други део Божићне помоћи на КиМ
29 03 2016

Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је завршила испоруку другог дела помоћи породицама на Косову и Метохији у склопу Божићне акције. Током фебруара испоручен је већи део помоћи породицама које су претходно посећене крајем децембра претходне године. Током Божићне акције помогнуто је 14 српских породица у енклавама и на северу Космета у укупној вредности од 1.450.000 динара.


Породици Ристић обезбеђен је шпорет на дрва

Породицу Ристић чине родитељи Сретен и Соња и четворо деце Снежана (18), Јована (16), Милош (11) и Иван (10). Покренут је и велики пројекат за породицу Ристић како бисмо прикупили средства да им се среди неколико просторија у приземљу њихове, благо речено, неусловне куће.  Велики проблем представља незапосленост родитеља која за собом повлачи и разне друге проблеме, као и непостојање озбиљног центра за социјални рад јер је овој породици пре свега потребан један добар социјални радник.


Породици Милана Милићевића из Сочанице обезбеђена је крава

Осим породица јужно од Ибра, у овој акцији помогли смо и породици Милићевић из Сочанице код Лепосавића у северном делу Косова и Метохије. Породицу чине отац Милан, мајка Снежа и деца Јана (17), Перица (14), Николина (11) и Михајло (4). Домаћин Милан ради у Водоводу, примају дечији додатак и баве се пољопривредом, а ми смо им обезбедили и једну краву како би могли да обезбеде млечне производе за своје потребе и продају.


Стање купатила приликом прве посете


Реновирано купатило породице Арсић


Постављене нове плочице у кухињи породице Арсић

У Новом Бадовцу покрај Грачанице смо помогли младом брачном пару Арсић. Родитељи Милош и Драгана имају два сина, Ђорђа (3) и новорођенче Тодор. За потребе санације зида у купатилу купили смо им плочице, кнауф и изолацију.


Иван Јовић поред испорученог грађевинског материјала

 

Породицу Јовић из Липљана чине родитељи Иван и Јелена, а са њима у домаћинству живе Иванова мајка и двоје дечице Анђелина (5) и Николина (1). Кућа је у доста лошем стању, па смо њима обезбедили грађевински материјал за санацију зидова.


Иван Јовић поред испорученог грађевинског материјала


Грађевински материјал за породицу Јовић


Породица Милић са испорученом кравом и телетом

Породица Милић из Скуланева живи у једној малој скученој соби у тешким условима. Породицу чине родитељи Игор и Вера и деца Николија (2) и Неда (1). Њима смо обезбедили краву са телетом.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2015/poseta/djuric.jpg
Отац Исаија и Срби за Србе са породицом Ђурић у децембру 2015. год.


Врата и прозори за породицу Ђурић


Постављен део столарије на новој кући породице Ђурић

Породици Драгослава и Гордане Ђурић из Осојана обезбедили смо столарију како би кућу која је скоро изграђена, довели у стамбено стање.  Породицу Ђурић чини још и троје малолетне деце Тамара (15), Драгиша (11) и Данијел (9), па је оспособљавање нове куће свакако приоритет.

Позивамо све надлежне институције, удружења и појединце да спознају озбиљност целе безбедоносне ситуације у нашој јужној покрајини и да својим скромним ДОНАЦИЈАМА обезбеде српској дечици безбрижније детињство.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19250288

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png