Пројекат - дечија играоница у Жегару
18 07 2016

Извештај: СЗС Београд /ДОНИРАЈТЕ/
Хуманитарна организација Срби за Србе
, покренула је пројекат реконструкције и опремања образовне играонице за децу са ширег подручја Жегара у Далмацији. Пројекат има за циљ да омогући место где ће се окупљати, играти и учити малобројна деца различите старосне доби из тих крајева. У сарадњи са локалним свештеником Епархије Далматинске који је и идејни творац овог пројекта, започети су радови на уређењу простора где ће бити место за будућу играоницу.

Мала кућа која се налази у власништву Епархије Далматинске, биће преуређена у место за игру и учење, с обзиром да осим основне школе у Жегару не постоји ниједно место где би се малишани окупљали. План је да се преуреди двориште и да се поставе справе за игру, док би се у унутрашњости куће оспособиле три просторије, а свака од њих би имала своју намену.

Једна просторија би била предвиђена за најмлађе малишане, друга просторија би била предвиђена за децу школског узраста, док би се у трећој просторији одвијала и неформална настава у којој би деца могла нешто више да сазнају о српској историји и традицији, веронауци и српском језику и писму. Свакако пројекат вредан пажње, а који би требао да буде на корист целе малобројне српске заједнице са тог простора.

Процењена финансијска вредност целокупног пројекта износи око 5.000€, док је стварна вредност у погледу очувања културе и националног идентитета наше деце у Далмацији једноставно немерљива.

Овом приликом позивамо све људе добре воље којима је Крајина у срцу, да подрже овај материјално скромни пројекат, како би барем мало улепшали детињство нашој деци, а притом их и подстакли да не забораве ко су и ком народу припадају.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19232894

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png