Нови дом за Стојковиће са Космета
27 08 2016

Извештај: СЗС Београд /ПОТВРДЕ//ФОТО ГАЛЕРИЈА //ДОНИРАЈТЕ/
Само шест месеци након прве посете, представници Хуманитарне организације Срби за Србе су захваљујући средствима донаторa успешно реализовали потпуно уређење дома породице Стојковић из села Партеш на Косову и Метохији (општина Гњилане). Четворочлану породицу чине самохрани отац Милорад и деца Тамара (8), Милош (7) и Јелена (6).


Милорад Стојковић са својом дечицом

  

Милорад Стојковић нас је дочекао речима да је очекивао помоћ, али да није ни сањао да ће она бити у овом обиму, као и да његова деца сада коначно имају пристојне услове за одрастање.


Јелена, Милош и Тамара


Милош и Јелена већ се играју у новој соби

Радови на кући Стојковића огледали су се у реконструкцији ходника, две собе и подова у приземљу куће, замени столарије, као и у куповини новог намештаја (до наше посете Стојковићима су допремљени кревет на спрат са душецима за децу, ормари, тепих, радни сто, кухиња, сто и столице, а за неколико дана ће стићи и фрижидер, електрични шпорет, шпорет на дрва, тросед и веш машина).


Породица Стојковић у марту (лево) и августу (десно) 2016. године


Тамара Стојковић са малим поклоном

Најмлађи Стојковићи су се обрадовали и мобилном телефону, који је један од наших пријатеља донирао најстаријој Тамари, након што је испунила обећање да ће бити послушна и добра. Укупна вредност радова на преуређењу дома за Стојковиће износи 685.000 динара.


СЗС са породицом Стојковић у новом дневном боравку и кухињи


Срби за Србе са Стојковићима испред куће

Средином маја је за помоћ Стојковићима прикупљено 5.841 канадских долара на палачинка журци у Мисисаги (Канада) за помоћ породици Стојковић, док су преостала средства прикупљен током пролећа и лета од донатора из целог света.


Стојковићи у марту (горе) и августу (доле) 2016. године

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ упућује захвалност свима који су својим донацијама омогућили услове за лепше детињство троје малих Стојковића, и упућује позив свим пријатељима и донаторима организације да се укључе у нове акције прикупљања средстава за помоћ социјално угроженим вишедетним српским породицама.


Велики поздрав свима од Стојковић Тамаре и Милоша

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19260468

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png