Нова помоћ за Давидовиће из Р. Српске
31 08 2016

Извештај: СЗС Република Српска /РАЧУН/ /ДОНИРАЈТЕ/ /ВИДЕО/
Шесточланој породици Давидовић из села Марини код Приједора Хуманиратана организација Срби за Србе обезбједила је овај пут двије нове задње гуме за трактор. Да подсјетимо, породицу Давидовић чине отац Далибор и мајка Весна и њихово четворо дјеце: Николина (9), Дејан (7), Наташа (6) и Павле (3) и породици смо почетком ове године обазбиједили трактор. Обзиром да су гуме на трактору који смо купили биле већ дотрајале, те да је постало веома ризично ићи у шуму са истим, а како породица још увијек није у стању да самостално прибави нове гуме, отац породице Далибор нам се обратио са молбом за помоћ. Овом приликом купљене су двије унутрашње и двије вањске задње гуме за трактор, а укупна вриједност акције износила је 1.373,58 КМ.

Приликом посјете породици, још једном смо се увјерили да породици и даље највећи проблем представља локација гдје се њихова кућа налази. Наиме како смо и писали, кућа је удаљена 20-ак километара од Приједора и то већином макадамског пута, а до тог пута води још километар и по готово непроходног шумског пута.


Старији син Дејан поред трактора

То даље, нажалост, повлачи и друге проблеме – да је све мање људи којима су Давидовићи окружени и код којих надничењем могу да зараде новац, да је основна школа доста удаљена, а да ће у средњу морати да иду у Приједор, да је болница такође далеко, а пут зими углавном непроходан.

Једино рјешење за породицу је пресељење у неко од приједорских приградских насеља, како би породица била ближе граду и како би имала могућност и даље да се бави пољопривредом. Наша организација ће свакако у наредном дугорочном периоду гледати да породици уз помоћ донатора и превасходно државних институција обезбиједи кућу и мање и тамо их пресели.


Најмлађи Павле Давидовић поред нове гуме за трактор

До тада, још једном позивамо све све пријатеље и донаторе наше организације да се сходно својим могућностима укључе у акцију прикупљања средстава и тако помогну рад Хуманитарне организације Срби за Србе.


Павле, Николина (са зеком) и Наташа Давидовић

С вером у Бога!
СЗС Република Српскa

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18910112

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png