Крава уручена Лазићима из Угљевика
09 09 2016

Извештај: СЗС Р. Српска /ПОТВРДЕ//ФОТО ГАЛЕРИЈА//ДОНИРАЈТЕ/
Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је осмочлану породицу Лазићи из Република Српске. Oсмочлана породица која је настањена у селу Горња Крћина која припада општини Угљевик, село је удаљено 27 km од Угљевика. Чланови породице су отац Радомир, жена Снежана и шесторо дијеце: Добрила (15), Далиборка (13), Мира (12), Ратко (10), Ранка (8) и Свијетлана (5). Након прве посјете чланова организације одлучили смо помоћи Лазићима колико смо у могућности, изразили су жељу за кравом која им је за кратак период купљена. Куповином краве у износу од 2.750 КМ породици смо обезбједили да имају млијеко за своју кућу па чак да се нађе нешто и за продају.


Стара породична кућа Лазића

Лазићи живе у старој породичној кући коју одржају колико могу, уз помоћ добрих људи и ближе фамилије свремена на вријеме нешто поправе, купе како би јој продужили вијек. Од шесторо дијеце петоро иде у школу а цијела породица има само 140 КМ дјечијег доплатка, то је једино сигурно примање.


Деца породице Лазић

Нико од чланова породице нема стално запослење тако да се Радомир сам сналази радећи у сусједним селима за дневнице, не бира посао и ништа му није тешко само да би зарадио новац и обезбједио дјеци основне ствари као и намјернице за живот.


Сестре Лазић поред њихове краве


Син Ратко увелико помаже тати Радомиру око пољопривреде

Ријетко се виђају породице, људи а поготова дијеца као што су Лазићи, толико су њихова срца била пуна среће самим доласком краве у њихову шталу. Дјеца су тај дан заборавина на неимаштину и нису се одвајала од ње. Данас је тешко видјети толико захвалност и ријечи хвале кад код Лазића. Велике поздраве и ријечи захвалности шаљу донаторима који су им помогли да добију донацију.


Срећна и задовољна породица Лазић са својом кравом

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана. 

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19250322

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png