Пластеник за Васиће код Краљева
20 10 2016
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/VasicKraljevo/vasic1.jpg
Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су у суботу 15. октобра седмочлану породицу Васић из села Врдила код Краљева. Породица је први пут посећена средином јула ове године, а у међувремену им је обезбеђена помоћ у виду пластеника (30х8m), система за наводњавање пластеника и малињака, а набављена је и нова пумпа и експазивна посуда за водовод у кући. Предвиђено је да Васићи у пластенику узгајају воће, поврће и цвеће за своје потребе и продају. Укупна вредности помоћи износи 565.753 динара, а средства за ову акцију је обезбедила Црквено-школска општина Грачаница из Виндзора у Канади, као и сами краљевчани на турниру Тројка из блока одржаном у том граду у мају ове године.


http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/VasicKraljevo/vasic4.jpg
Породица Васић испред свог новог пластеника у селу Врдиле код Краљева

Подсећамо да породицу чине родитељи Богдан и Ана Марија и деца Огњена (20), Василиса (16), Петар (12), Стојан (9) и Момчило (2). Богдан је вајар, а Ана Марија сликарка. Рођени су у Београду, али су заједно одлучили да напусте град и преселе се у село. Тако доспевају у село Врдила код Краљева где заснивају сеоско домаћинство у чијем одржавању им помажу деца. Праву малу сеоску идилу употпуњују ћурке, овце и кокошке које држе, као и шљива, малина лук итд.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/VasicKraljevo/vasic2.jpg

Ова вредна породица нас је испунила позитивном енергијом и вољом за даљом борбом у циљу помоћи вишедетним породицама широм Балкана. Посебно нас радује њихова жеља да чим у потпуности стану на своје ноге помажу преко наше организације и другим породицама што је свакако идеал којем тежимо!

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/VasicKraljevo/vasic5.jpg

Пластеник за Васиће је један од пројеката који су спроведени захваљујући донацији од 60.000 канадских долара које смо крајем јуна примили од Црквено-школске општине Грачаница из Виндзора у Канади. У наредним данима очекујте нове извештаје, а ми већ припремамо наредне пројекте за које нам је потребна ваша подршка!
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/VasicKraljevo/vasic3.jpg
Деца су наша будућност!
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18871768

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png