У Далмацији ускоро нова играоница
01 11 2016
http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/IgraonicaZegar/z3.jpg
Хуманитарна организација Срби за Србе подржала је пројекат изградње образовне играонице за српску децу на подручју Жегара у Далмацији. Као што смо обавештавали претходних месеци, радови на играоници у виду припреме земље у дворишту, ограђивања и постављања справа за игру су одавно завршени, па је преостало спољашње и унутрашње уређење куће. За ту намену наша организација је уплатила 3.500 € за набавку грађевинског материјала (комплетан материјал за фасаду, керамичке плочице за под, ламинат, керамика за купатило и кухињу, материјал за кречење и фарбање столарије). Наведени материјал је у потпуности испоручен протекле недеље, а као што се види на фотографијама, постављање фасадне изолације је у току.

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/IgraonicaZegar/z2.jpg

Цео пројекат покренут је и спроводи се у дело под покровитељством црквене општине Обровац и надлежног свештеника Епархије Далматинске. Удружење „Жегар у срцу“ које се такође активно укључило у цео пројекат, обезбедило је материјал за уређење дворишта, ограде и справа за игру напољу у вредности од око 2.000 €. Вреди поменути да се доста наших мештана укључило својим радом на изградњи ове играонице, а међу њима и неколико људи из породица које смо до сада помагали на овом подручју.

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/IgraonicaZegar/z4.jpg

Након спољашњих и унутрашњих радова, остало је још да се играоница опреми неопходним средствима за рад и игру, за коју ће бити потребно још око 1.500 €.

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/IgraonicaZegar/z1.jpg

Планирано време отварања играонице очекује се до Божића 2017. године.

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/IgraonicaZegar/z6.jpg

Иако је ово пројекат атипичан за нашу организацију, сматрамо да је изузетно битан за опстанак и образовање српске деце са тог подручја, која живе у својеврсној изолацији и којима би требало омогућити место где би се окупљали и дружили, а истовремено и понешто научили о свом народу, језику, култури и вери. Свакако за функционалан рад ове образовне играонице увек ће бити потребно доста различитог материјала за игру (играчке за различите узрасте, друштвене игре, слагалице, сликовнице...) и образовање (различите књиге, двд филмови, музички дискови, лопте...).

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/IgraonicaZegar/z5.jpg

Позивамо све заинтересоване људе да уколико имају било шта од наведених ствари, да нам се обрате како би омогућили да играоница буде што опремљенија и занимљивија за децу свих узраста.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18910066

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png