Дограђена кућа за Самарџиће
15 11 2016

Извештај: СЗС Београд /РАЧУН/ /ДОНИРАЈТЕ/ /ПОШАЉИ СМС НА 7763/
Крајем маја представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Самарџић из села Постољани код Невесиња у Републици Српској и одлучили да им помогну доградњом нове куће, пошто је стара кућа у изузетно лошем стању. Самохрана мајка Жељка са децом Божом (25), Илијом (23), Лазаром (19) и ћерком Јованом (14) добила је помоћ из далеке Швајцарске, са првог турнира Тројка из блока који је одржан у Ромонту, као и са турнира у Козарској Дубици одакле је обезбеђен грађевински материјал у вредности од 6.235 КМ! Обавештавамо јавност да су радови код Самарџића завршени - дограђен је спрат и подигнута је кровна конструкција, и на тај начин је породици пружена могућност да на јаким основама наставе да граде бољи живот.
 

Породица Самарџић у мају 2016. испред куће
 

Породица Самарџић у октобру 2016. испред куће
 
Радови на новој кући која је први корак ка новом и бољем животу започели су крајем јула, и од тада породица Самарџић зна да има некога ко заиста одржава обећања и ко ће им помоћи да стану на ноге.
 
Самарџићи испред старе куће у којој тренутно живе

 
Синови Божо, Илија и Лазар су највећа снага својој мајци, раде и помажу јој на сваком кораку, а управо због те слоге и вредноће Хуманитарна организација Срби за Србе је одлучила да им помогне.
 

Изглед куће у мају 2015. године, приликом прве СЗС посете породици
 

Зидање поткровља
 

Озидано поткровље
 
Када су почели радови на новој кући, Самарџићи су изнели највећи део посла и доказали да је помоћ отишла у праве руке: озидано је поткровље, изливени церклажи, а за кровну конструкцију су изливени симсови на ластавицама, постављен је лим на симсовима и постављене су греде и црепови.
 

 
 
 
 

 

Подашчан кров
 
 

Постављена изолација и летве на крову куће
 

Постављен цреп и лимови на симсовима
 
Нова кућа изграђена је уз помоћ добрих људи из Швајцарске и радни и вредни дух богате европске земље пренео се и на Самарџиће.
 

Тренутни изглед нове куће породице Самарџић
 
Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.  
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19250341

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png