Вредна помоћ Србима у Далмацији
20 11 2016
http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/oktobar/kr8.jpg
Извештај: СЗС Београд /ПОТВРДА И РАЧУНИ/ /ДОНИРАЈТЕ/
Током месеца октобра, реализована је нова акција помоћи Србима на подручју Далмације, током које је испоручена помоћ за пет породица из Жегара и околине. Средства која су била првобитно намењена за куповину специјалне машине за израду сувенира и икона на каменим плочама за породицу Штрбац из Кистања, преусмерена су на помоћ за пет других породица, због немогућности да се машина купи у иностранству. Укупна вредност испоручене помоћи износила је 2.700 €. Помогнуто је следећих пет породица:

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/oktobar/kr1.jpg

Владимир
и Сузана Радмиловић, деца Огњен (11) и Анђела (5) из Жегара. Купљен кауч у вредности од 200 € – Отац Владимире је оболео од туберкулозе и још увек се опоравља од тешке болести.

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/oktobar/kr2.jpg
Сузана, Огњен и Анђела Радмиловић на новом каучу

Зоран и Светлана Кљајић-Перић, дете Александар (2) из Жегара. Купљена моталица за струјни кабл, хилти бушилица, брусилица, кофер са алатом у вредности од 500 € – Отац се бави грађевином и алат ће му добро доћи за обављање тих послова. Ову породицу смо помогли прошле године куповином моторне тестере.

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/oktobar/kr5.jpg
Породица Кљајић-Перић са донацијом вредног алата у свом домаћинству

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/oktobar/kr6.jpg

Милорад и Мира Милић, дете Немања (2) и друго дете очекују у наредних пар месеци, из Жегара. Купљена аку бушилица и одвијач, Керхер чистач за фасаде у вредности од 500 € – Отац се бави грађевинским радовима, а алат ће користити у свим наредним пословима. Породицу Милић смо помагали раније, куповином комбинованог шпорета плин/струја.

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/oktobar/kr7.jpg
Алат и опрема за рад уручени породици Милић из Жегара

Синиша и Нада Милић, деца Јована (9), Марта (5) и Петар (2) из Жегара. Купљена брусилица, бушилица, шкрип затезач, кофер са алатом, аку одвијач, мања моторна тестера, кљешта за арматуру, кламерица у вредности од 500 € – исто за потребе грађевинских радова.

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/oktobar/kr9.jpg
Милићи са донацијом у прекопотребном алату за рад

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/oktobar/kr3.jpg
Породица Гужвица са донацијом потребног материјала за дечије собе

Mиодраг и Милица Гужвица, деца Марија (14) и Марко (11), Крупа. Купљен је материјал за под, керамика за кухињу и лајсне у вредности од 1.000 €, за стављање у функцију дечијих соба.

http://www.srbizasrbe.net/images/Krajina/2016/oktobar/kr4.jpg

У наредних месец дана нас очекује велика акција помоћи нашим породицама широм Крајине. Процењена вредност акције износи око 10.000 €. Како би на време реализовали планирану акцију и омогућили да помоћ стигне пре зиме до оних којима је потребна позивамо вас да се прикључите и подржите ову велику акцију.

Захваљујемо се свештенству Епархије Далматинске, на пруженој помоћи приликом спровођења ове акције.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19226647

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png