СЗС посетили дванаесточлану породицу
23 11 2016
Друга Тројка из блока у Кладову наставила је традицију спортско-хуманитарног спектакла у граду на Дунаву, где је, на крилима прошлогодишње успешне мисије помоћи породици Николић, дошао ред на мисију помоћи дванаесточланој породици Јовановић-Јанковић. Представници Хуманитарне организације Срби за Србе и организатори кладовских Тројки посетили су породицу Јовановић-Јанковић коју чине мајка Весна, отац Слађан и деветоро деце: Сања (24), Никола (21), Младен (17), Иван (16), Стефан (14), Анђела (11), Милица (8), Дарко (5) и најмлађи Урош (4). Најстарији члан ове велике породице је бака Ђурђица која са својим искуством и вредним радним навикама много помаже незапосленим родитељима који се боре против проблема сваки дан.


Најмалађи укућани - Дарко, Урош, Милица и Анђела


Штала и пољски вц

Дванаесеточлана породица живи од 11.000 динара социјалне помоћи и минималне бакине пензије која износи 8.000 динара, а сваког месеца имају велике текуће трошкове, који се гомилају на постојећи дуг за струју и воду од 35.000 динара.


Породична кућа у фази изградње која дуго траје


Спрат куће у сивој фази

Деликатна је ситуација у овој храброј породици. Кућа у којој живе давно је започета и од велике идеје остало је завршено само приземље, а спрат никада није изграђен до краја.То данас значи да је у кући велики проблем са зидовима и плафоном којима је хитно потребно глетовање и кречење.


Прерађен казан од бојлера за грејање у дневној соби


Купатило са старом веш машином која није у функцији

Влага која се појавила у кући утиче на квалитет живота, на намештај, гардеробу и на крају, нажалост, и на децу. Недостају им веш машина и шпорет, а греју се на дрва и то је још једна борба коју воде у овим зимским данима.


Најмлађи у башти испред куће

Отац понекад пронађе неке привремене послове, а у скромном дворишту имају свињу и зеца. Обрађују нешто мало баште, што показује да су вредни и да желе да раде и живе од свог рада.


Дарко Јанковић

Велики проблеми који владају у великим породицама побеђују се слогом и радом, а у овој породици љубав, слога и рад и одржавају кућу. Управо због те жеље да напредују изразили су жељу да им набавимо свиње и кокошке, као и пластеник који би им највише помогао.


Импровизована кухиња

Такође, указали су и да им је за боље функционисање у кући најпотребнија кухиња, као и још неки ситнији и крупнији грађевински радови. Кладовчани су прошле године показали да могу да изведу велики пројекат, а породица Јовановић-Јанковић је нова велика мисија!


Заједничка фотографија са породицом Јовановић-Јанковић

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19235882

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png