Сложно за Живковиће из Пад. Скеле
09 12 2016
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/ZivkovicPadinskaSkela/z11.jpg
Непуних два месеца након завршетка пете и до сада најуспешније сезоне свог спортско-хуманитарног пројекта „Тројка из блока“, Хуманитарна организација Срби за Србе успешно је спровела акцију помоћи седмочланој породици Живковић из Падинске Скеле. Заједно са члановима и волонтерима организације Срби за Србе, у завршну посету Живковићима пошли су и прослављени српски кошаркаш и један од потпредседника КСС-а Игор Ракочевић, портпарол компаније Форма Идеале Никола Ружичић, најбољи европски кошаркашки фристајлер Немања Блажић - Трики и популарни београдски диџеј и члан реп групе ТХЦ ЛА ФАМИЛИЈА Саша Ледић – Сале Л.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/ZivkovicPadinskaSkela/z13.jpg
Игор Ракочевић, потпредседник Кошаркашког савеза Србије у посети Живковићима

Породицу Живковић чине отац Игор, мајка Јелена и њихових пет синова – Немања (12), Лука (10), Момчило (7), Душан (5) и Вукашин (2). Живе у склопу старих радничких барака, па су им највећи проблем представљали лоша изолација и влага по зидовима и плафонима, као и педесет година старо, руинирано купатило са дотрајалом водоводном, канализационом и електро мрежом.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/ZivkovicPadinskaSkela/zivkovici07.jpg
Изглед купатила у дому породице Живковић у јуну 2016. године

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/ZivkovicPadinskaSkela/z9.jpg
Изглед купатила након завршених радова - децембар 2016. године

У оквиру акције помоћи, код Живковића су успешно обављени следећи радови:
- урађена спољна изолација и фасада;
- решен проблем влаге
- урађена изолација на плафонима и обављени молерски радови у дечијој соби и кухињи;
- комплетно реконструисано купатило (нова водоводна, електро и канализациона мрежа, нове плочице, санитарије, купатилски намештај) ;
- Реновиран кухињски простор (постављене нове кухињске плочице и монтирана нова кухиња, обављени молерски радови).

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/ZivkovicPadinskaSkela/zivkovici06.jpg
Изглед кухиње пре реконструкције

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/ZivkovicPadinskaSkela/z7.jpg
Игор Ракочевић и Милош Симовић проверавају квалитет радова на реновираном делу кухиње

Нова кухиња, њен транспорт и монтажа донација су компаније Форма Идеале која у последње време све интензивније прати и подржава акције Хуманитарне организације Срби за Србе.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/ZivkovicPadinskaSkela/z15.jpg

Вредност извршених радова износи 367.823 динара, а средства за ову хуманитарну акцију прикупљана су на три овогодишње спортско-хуманитарне манифестације у склопу пројекта ТРОЈКА ИЗ БЛОКА (турнири у брзом шутирању тројки одржани у Борчи и Вишњичкој Бањи и турнир у одбојци на песку под називом „Одбојка из блока" одржан на Ади Циганлији).

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/ZivkovicPadinskaSkela/z5.jpg

Оно што, међутим, овој акцији даје посебну драж управо је сарадња са Игором Ракочевићем и компанијом Форма Идеале, јер јасно указује на то да, поред великог броја добротвора из Србије и света, све више друштвено одговорних компанија и прослављених спортских асова подржава рад Хуманитарне организације Срби за Србе и напоре њених чланова у обезбеђивању бољих услова живота вишедетним социјално угроженим српским породицама.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/ZivkovicPadinskaSkela/z1.jpg
Озбиљан шаховски меч између Игора Ракочевића и породице Живковић

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/ZivkovicPadinskaSkela/z4.jpg

У претходних шест месеци (од 16. априла до 30. октобра ) у оквиру пројекта ТРОЈКА ИЗ БЛОКА, широм Србије, региона и дијаспоре одржано је 40 спортско-хуманитарних манифестација (38 турнира у брзом шутирању тројки, турнир у одбојци на песку и хуманитарна фудбалска утакмица) на којима је учествовало преко 4.500 људи, а коначан биланс прикупљених средстава за помоћ социјално угроженим породицама премашио је цифру од 5,6 милиона динара.

У име породице Живковић и Хуманитарне организације Срби за Србе захваљујемо свим учесницима, спонзорима и донаторима поменутих турнира – ово је заједнички успех свих нас!

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19226663

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png