Други део испоруке помоћи на КиМ
29 12 2016
http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/stankovic2.jpg
Извештај: СЗС Београд /ПОТВРДЕ/ /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ДОНИРАЈТЕ/
Током месеца децембра представници Хуманитарне организације Срби за Србе испоручили су, у сарадњи са Епархијском хуманитарном организацијом ''Мајка девет Југовића'' из Грачанице и НАС ''Сви за Космет'', други део вредне помоћи на Косову и Метохији социјално угроженим породицама и њиховој деци. Породице смо посетили први пут у октобру, а први део помоћи испоручен је у новембру. Укупна вредност помоћи за 20 породица и за мештане села Гораждевац и Рудница износи 25.280 евра.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/jovanovic1.jpg
Испоручена помоћ за породицу Јовановић - шест оваца за породичну фарму

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/jovanovic2.jpg
Деца су наша будућност - креветац, пелене и хигијена за малог Стефана

Породица Јовановић из села Стража добила је помоћ у виду шест оваца, затим креветац, пелене и хигијенска средства за бебу. Јовановићи су од пре два месеца богатији је за још једног члана, бебу Стефана. У новоизграђеној скромној кућици сместила се ова породица, која се до скоро селила од једне до друге напуштене куће у потрази за сигурним кровом. Нажалост отац Синиша је претпрео шлог недавно и налази се под великом терапијом. Основни приходи су минималац и социјална помоћ.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/stankovic1.jpg
Станковићи из Бушинце добили неопходан грађевински материјал

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/stankovic3.jpg
Испорука грађевинског материјала у дворишту куће Станковића

Породица Станковић из села Бушинце добила је грађевински материјал за потребе довршетка спрата у свом дому. Драган и Трајанка имају синове Бојана (34) и Душана (25) који је ожењен Сањом (25) и имају бебу Милицу (1).

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/moskic.jpg
Москићи из Врбовца испред нових пвц врата и прозора

Породица Москић из села Врбовац, добила је помоћ у виду нових улазних врата, два двокрилна прозора и четири собних врата. Синишко и Јованка живе са својом децом: Милош (30), Бојана (28) и најмлађи Александар (26) који је ожењен Наташом (22) и имају бебу Јована (6 месеци). Ова вредна и радна породица се бави пољопривредом и обрађује 5 хектара земље. Као и код породице Јевтић и Москићи су се суочавали претходних година и то у два наврата са крађом стоке са њиховог имања.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/petkovic.jpg
Петковићи из Партеша са материјалом за купатило и веш машином

Породица Петковић из села Партреш помажемо са реновирањем купатила и набавком веш машине. Срђан и Данијела живе у домаћинству са децом: Стефан (24), Никола (20), Богдан (18), Бојана (14) и Павле (3). До пре само две недеље отац је био запослен као чувар у болници у Гњилану, што је овој вишедетној породици доносило каква таква примања. Нажалост опет до изражаја долази страшна свакодневница Срба у енклавама. Неколико Шиптара пребија Срђана на радном месту, уз поруку да за њега нема више места на послу само зато што је Србин. Страшан ударац узимајући у виду чињеницу да у оваквим срединама само најсрећнији имају прилику да буду стално запослени.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/marinkovic.jpg
Хидрофор, пвц прозори и врата за Маринковиће из Паралова

Породици Маринковић из села Паралово обезбеђујемо донацију у виду хидрофора, два прозора и врата за подрум. Срђан и Гордана имају три ћерке: Кристина (19), Милена (17) и Лидија (15). Срђан ради при народним кухињама, а осим тога једини приход је минималац.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/josifovic1.jpg
Славољуб испред допремљеног грађевинског материјала за потребе обнове куће

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/josifovic2.jpg

Породица Јосифовић из Грачанице добија 50м2 равнајућег слоја, ламинат и 15м2 плочица. Славољуб и Јелена имају сина Виктора (4). Поред њих у домаћинству живе и Славољубов брат Љубиша, сестра Соња и мајка Марија.

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/antovic1.jpg
Породица Антовић са допремљеним грађевинским материјалом

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/antovic4.jpg

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/antovic2.jpg
Музилица за козе и овце допремљена у домаћинство Антовића

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/antovic3.jpg
Почели радови на изградњи нове штале недалеко од куће породице Антовић

Породица  Антовић  из села Кориље код Звечана добија грађевински материјал за потребе изградње штале и музилицу за козе и овце. Никола и Јаница имају сина Радмила (10) и ћерку Ружицу (7).

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/kostic.jpg
Чланови породице Костић из Бостана са донацијом у виду половне фрезе

Породица Костић из села Бостане добија половну фрезу за обраду своје њиве. Иван и Данијела живе са четворо деце: Александром (14), Анђелом (12), Андријом (7) и Иреном (4).

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/jokanovic2.jpg
Милош Јокановић испред допремљеног грађвеинског материјала

http://www.srbizasrbe.net/images/Kosmet/2016/Decembar/jokanovic1.jpg
Радови на доградњи куће Јокановића су у току

Породица Јокановић из села Горње Јариње добија материјал за покривање спрата на кући. Милош и Драгица живе у недовршеној кући са троје деце ћеркама Јованом (24) и Анђелином (22) и сином Гојком (16). Ова вредна породица је интерно расељена из Обилића. Посебно истичемо захвалност Независној Асоцијацији Студената ''Сви за Космет'' која се укључила у акцију доградње куће Јокановићима и за тај пројекат донирала наменских 40.000 динара прикупљених на недавно завршеном Сајму књига у Београду.

Акције помоћи породицама на Косову и Метохији настављамо у склопу велике Божићне акције 2017. године. Прикључите се и подржите нове пројекте помоћи.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19250284

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png