Љиљци на путу ка бољем животу
31 12 2016
http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/Ljiljak/lj8.jpg
Извештај: СЗС Београд /ДОНИРАЈТЕ//ПОШАЉИ СМС НА 7763/
Крајем 2016. године, чланови Хуманитарне организације Срби за Србе су обишли породицу Љиљак из Гроцке како би проверили како теку радови на изградњи купатила и проширењу њихове куће. Као што смо већ раније писали, породицу чини десеторо чланова: деда Мирко и баба Милица, њихова ћерка Душка, самохрана мајка седморо деце: Андреја (5), Слободанке (8), Тамаре (10), Бобане и Мирка (11), Зорке (12) и Божане (13).

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Ljiljak/ljiljak-2.jpg

Током деведесетих година прошлог века Љиљкови су услед познатих догађаја морали да напусте своју родну Западну Славонију и избегну у Србију. Уз помоћ Комесаријата за избеглице купили су себи малу кућу од свега 33 квадрата, без купатила, на смедеревском путу у месту Дубочај у Гроцкој, како би се коначно скућили, пробали да забораве све ружно из прошлости и покушали да започну нов живот.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Ljiljak/ljiljak-3.jpg

Финансијска ситуација у породици није се поправила од наше посете с краја 2015. године. И даље живе искључиво од социјалне помоћи и повремених надница које деда Мирко заради, али с обзиром на његове године питање је колико дуго ће још породица Љиљак моћи да се ослони на тај вид зараде. Љиљкови без туђе помоћи нису могли да крену напред и зато су се ту појавили Срби за Србе, затим наша сестринска организација „Осмех на дар“, друге организације, бројни појединци и донатори, да заједничким снагама, као и у неколико стотина других случајева, помогну једној вишедетној, угроженој породици да крене напред ка бољем животу.

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/Ljiljak/lj1.jpg

У кући породице Љиљак, након бројних проблема са документацијом и земљиштем, које смо успели да решимо, радови сада напредују пуном паром и ускоро ће бити завршена једна додатна просторија, како би деца имала више простора за учење, игру и спавање, и купатило, како би цела породица имала услове за живот достојне 21. века! 

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/Ljiljak/lj2.jpg
Постављање кошуљице и бетонирање темеља

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/Ljiljak/lj3.jpg
Подигнути зидови

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/Ljiljak/lj4.jpg
Завршени радови на постављању водоводне мреже у купатилу

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/Ljiljak/lj5.jpg
Допремљен изолациони материјал

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/Ljiljak/lj6.jpg
Поглед на ходник и купатило

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2016/Ljiljak/lj7.jpg 
Успешно завршена прва фаза радова, следи постављање крова

http://www.srbizasrbe.net/images/Srbija/2015/Ljiljak/ljiljak-8.jpg
Најмлађи чланови породице Љиљак ускоро ће имати купатило и нову собу

Породица Љиљак је само још једна у низу фамилија које наше организација помаже да стану на ноге и крену напред. То не би било могуће без ваших донација, које су сваким даном све бројнијије и бројније, хвала Богу, као и апели за помоћ, нажалост. Помозите нам да наставимо да мењамо животе бројних угрожених вишедетних породица широм Србије и Балкана, јер ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19274523

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png