Срби за Србе на фестивалу у Сиднеју
14 02 2017
http://www.srbizasrbe.net/images/Australija/2017/Srpski_festival/8.jpg
Протеклог викенда, 4. и 5. фебруара, сиднејска марина Дарлинг Харбор била је домаћин 5. Српског фестивала. Захваљујући организаторима фестивала и члановима српског православног омладинског удружења SOYA, Хуманитарна организација Срби за Србе је по други пут имала прилику да се кроз засебан штанд представи аустралијским Србима, њиховим пријатељима и случајним пролазницима.
 
http://www.srbizasrbe.net/images/Australija/2017/Srpski_festival/9.jpg

Ове године, рад организације представили смо и кроз селекцију уметничких фотографија аутора Ђорђа Бојовића. Бојовићеве изражајне фотографије, овом приликом обједињене под називом ‘Усамљеност’, настале су кроз његов изузетно посвећен теренски рад који обавља као координатор организације СЗС за Косово и Метохију. Неминовно, дела која на врло аутентичан начин бележе приче српских породица у овим пределима привукла су посебну пажњу посетиоца фестивала.

http://www.srbizasrbe.net/images/Australija/2017/Srpski_festival/3.jpg

Од великог значаја је и чињеница да је велики број странаца, суштински врло неупућених у стварна дешавања на Косову и Метохији, имао прилику да се кроз Бојовићева дела ближе упозна са ситуацијом и свакодневним животним борбама ових храбрих људи.

http://www.srbizasrbe.net/images/Australija/2017/Srpski_festival/9.jpg

Подстакнути истински емотивним мометнима забележеним на Бојовићевим фотографијама, као и преданим радом организације СЗС документованим кроз годишње извештаје и транспаретним приступом на нашем сајту, посетиоци су кроз новчане донације подржали рад организације. Захваљујући евидентном ентузијазму посетиоца, на овогодишњем фестивалу прикупили смо $ 1, 620 донација!

http://www.srbizasrbe.net/images/Australija/2017/Srpski_festival/2.jpg

Оно што је такође важно да напоменемо јесте да су сиднејски Срби директно подржали рад наше организације кроз куповину мајица СЗС, чија продаја финасира кључне трошкове функционисања организације.

http://www.srbizasrbe.net/images/Australija/2017/Srpski_festival/4.jpg

Организација Срби за Србе изражава посебну захвалност Димитрију Грашару, председнику фестивала срспке културе у Сиднеју, и Илији Пераћу, председнику српског православног омладинског удружења SOYA. Изузетно ценимо подршку коју су указали нашој организацији омогућивши нам поновно учешће на овом великом фестивалу. Велико хвала и свим волонтерима, који месецима несебично раде на овом и другим пројектима широм Аустралије. Хвала што кроз овакве активности представљате српску културу и нашу заједницу на овом континенту у најбољем могућем светлу.

http://www.srbizasrbe.net/images/Australija/2017/Srpski_festival/7.jpg

У 2017. години, Срби за Србе имају у плану да званично региструју хуманитарну организацију у Асутралији, као и да организују први спортско-хуманитарни турнир Тројка из блока. Пишите нам ако желите да се укључите у неки од ових пројеката. Ваша подршка је од великог значаја!

http://www.srbizasrbe.net/images/Australija/2017/Srpski_festival/1.jpg
 
Списак донатора са српског фестивала у Сиднеју:
Александар Дотлић - $100
Лука Миловановић - $25
Слободанка Момчиловић - $50
О. Немања и Данка Мрђеновић - $110
Мајкл Бановић - $20
Момир Малић - $50
Снежана Мијаковац - $50
Биљана Травица - $10
Филип Траживук - $50
Новаковић - $10
Драган Ј. - $25
Мира Д. - $22
Ведрана и Ацо - $55
Анонимно - $10
Бојана - $20
Вера Илић - $10
Патрик - $10
Анонимно - $20
Анонимно - $20
Андреј Ђинић - $50
Влада Димитријевић - $20
Породица Пераћ - $40
Данијел Котаран - $20
Славен и Младен Кокић - $30
Мира Сивац - $20
Предраг Дошен - $20
Милица Цвијовић - $20
Ристо Ђурић - $50
Мики Мартиновић - $25
Анонимно - $10
Бранка Студен - $20   
Милица Мијаковац - $50
Снежана Мијаковац - $100
Породица Поповић - $50
Породица Бојанић - $20
Породица Митровић - $40
Породица Опачић - $50
Александар Ћатић - $20
Марија Радић - $50
Војкана Пјевач - $50
Жељка Миловић - $30
Жељко Предић - $25
Стефан Јовић - $50
Анонимно - $93

Хвала!
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19260547

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png