СЗС код породице Врачар у Панчеву
23 02 2017

Извештај: СЗС Београд /ФОТО ГАЛЕРИЈА//ДОНИРАЈТЕ//СМС НА 7763/
Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је средином фебруара седмочлану породицу Врачар, која живи у Панчеву, у малом, изнајмљеном стану пуном љубави и слоге. Ову изузетно дивну породицу чине отац Никола, мајка Ивана и њихових петоро деце. Веселин има 15 година, Лепосава 12, Силва 10, Петра 6 и најмлађи Јован који има 2 године.


Петра показује своју највећу љубав - књиге


Кухиња породице Врачар

Од самог уласка у кућу, породица оставља прелеп утисак - иако живе скромно, а родитељи нигде нису запослени, с вером у Бога и великом слогом која влада међу њима, боре се сваки дан за бољу будућност. Стан, који изнајмљују, је веома уредан, препун књига, икона и дивних детаља, међу којима расту и развијају се пет малишана у квалитетне људе. Окружени књигама и родитељском љубављу, деца су васпитана и врло уљудна, а док је трајао разговор са родитељима, успела су да нам открију колико воле књиге, спорт, и једни друге.


Машина за вез

Отац Никола је избеглица из Босанске Крајине, одакле је отишао као војник, без игде ичега и дошао у Панчево да започне нови живот. Судбина га је спојила са будућом супругом, и заједно су ни од чега кренули да граде породицу. Већ дуги низ година, једини извор прихода за ову породицу је, поред дечијег додатка, зарада од производње финих везова и ствари које производе у кући, на веома сложеној машини, а своје радове продају црквама.


Радни и стамбени простор у малом стану породице Врачар

Благословен посао је развијен због преданог и квалитетног рада, а жеља коју су имали да им помогнемо је управо нова машина. Кревети са фиоком на извлачење су им такође хитно потребни, зато што тренутно сви спавају на само три кревета, у две собице. Шпорет за кување на плин или струју, машина за прање веша са већим бубњем, као и замрзивач, скромне су жеље ове скромне породице, а које би им знатно олакшале живот.


СЗС у разговору са породицом Врачар


Отац Никола са сином Joваном и ћерком Силвом

Не жале се и не траже ништа више, захвални су што их је неко посетио, а посебно им је било драго када су схватили да организација не помаже породице делећи им милостињу, већ породице којима треба мало, да би постигле много, својим радом и трудом, и преданом вером и прегалништвом. На нама је сада да се ујединимо и да помогнемо породици Врачар! За нову машину за вез и покућство потребно је око 3.500 евра - на тај начин ћемо им обезбедити светлију будућност са много мање брига, а много више напретка!


Јован Врачар - најсрећнији и најнасмејанији

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19260508

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png