СЗС код породице Одобаша из Сонте
08 04 2017

Извештај: СЗС Нови Сад /ФОТО ГАЛЕРИЈА//ДОНИРАЈТЕ//СМС НА 7763/
Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе средином марта су посетили породицу Одобаша из Сонте код Апатина. Самохрана мајка Душанка подиже четири сина, Златка (26), Душка (26), Драгана (20) и најстаријег Радислава (29) који живи код баке у Славонији. Приликом посете затекли смо два сина, док су друга два била код баке у Славонији. Породицу су, после много невоља, од истеривања из Хрватске, преко Босне и Херцеговине до данашње тешке финансијске ситуације, погодиле трагедије: Златко има уграђен пејсмејкер и није способан за било какав рад, Драган има говорну ману и ишао је у школу за децу са посебним потребама, док је Душку несрећним случајем воз одсекао обе ноге.


У разговору са мајком Душанком


Златко и Драган Одобаша

Ова породица је избегла 2002. године из Хрватске, а УНХЦР им је саградио скромну кућицу у којој сада живе, а која има свега 40-ак квадрата. Један од највећих свакодневних проблема са којима живи ова породица је влага, као и купатило којe није у функцији, шпорет за грејање је у јако лошем стању, а осталу белу технику уопште не поседују.


Купатило породице Одобаша

И поред свега наведеног, поред свих озбиљних проблема, мајка се пожалила како им сваки дан недостаје и храна, и огрев, којег је остало поприлично мало. Њихов живот је велика борба, производ ратова и општег друштвеног пропадања, где је живот самохраних родитеља посебно отежан.


Самохрана мајка Душанка са својим синовима Драганом и Златком


Срби за Србе са породицом Одобаша

Мајка је велики борац и уз помоћ баке некако наставља живот. Веома тешка ситуација у породици која је много пострадала у животу, надамо се, биће промењена уз помоћ донатора Хуманитарне организације Срби за Србе из целог света. Заједно ћемо покушати да им бар мало олакшамо даљи живот. 

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19226498

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png