СЗС посетили породицу Јанић у Блацу
17 05 2017

Извештај: СЗС Београд /ФОТО ГАЛЕРИЈА//ДОНИРАЈТЕ//СМС НА 7763/
Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су почетком априла петочлану породицу Јанић у селу Кашевар крај градића Блаце. Велика акција посета породица широм Србије наставила се и у овом, некада богатом крају, познатом по најбољим шљивама. Данас је слика много другачија, након деценије ратова и деценија пропадања индустрије, град Блаце и околна села живе осетно су опустели и замрли. Породица Јанић одлучила је да остане на дедовини и да се, с вером у Бога, бори и нада за боље сутра. Отац Горан и мајка Виолета подижу троје деце: Лазара (16), Милицу (13) и Стеву (6).


Најмлађи члан породице Стева у пластенику

Уз социјалну помоћ и дечији додатак, и уз много рада и труда у пластенику, некако гурају од месеца до месеца и надају се новим лепим вестима из целог света. Нада за нову помоћ стигла је са Хуманитарном организацијом Срби за Србе - саслушали смо породицу Јанић и сазнали за њихове проблеме: купатило им није у функцији, бојлер је у ужасном стању, кров прокишњава, шпорет на дрва им је лош, веш машина је у јако лошем стању, душеци у дечијим креветима такође...


Бојлер породице Јанић који је дотрајао и треба га што пре заменити

Потребан им је бојлер хитно, као и душеци и шпорет на дрва, а за решавање дугорочних проблема потребно им је оруђе за рад - фреза и моторна тестера.


Мајка Виолета показује очајно стање дечијих душека


Машина за веш је у веома лошем стању

Пластеник и башта коју обрађују, као и кокошке и патке које држе, довољни су им за њихове потребе, а 50 ари под шљивама које имају, могу им бити извор прихода и почетак напретка њихове куће, уз прави однос и вредан рад који им не недостаје.


Кућа породице Јанић


У разговору са породицом Јанић

Отац је учествовао у три рата које је напаћени српски народ водио деведестих, а сада је спреман да се бори за боље сутра за своје троје деце. Мајка Виолета је инвалид, јер има проблем са слухом, тачније ништа не чује.


Тата Горан, синови Лазар и Стева, ћерка Милица и супруга Виолета

Уз помоћ донатора организације Срби за Србе, који ће бити верни савезници породици Јанић, Горан ће успети и у овој борби. 

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18878381

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png