СЗС посетили Гмитровиће код Јагодине
21 04 2017

Извештај: СЗС Београд /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ДОНИРАЈТЕ/ /СМС НА 7763/
Хуманитарна организација Срби за Србе посетила је крајем марта породицу Гмитровић из Новог Ланишта код Јагодине. Отац Горан и мајка Дијана живе са шесторо деце: Бошко (14) Дијанин син из првог брака, Кристијан (12), Хелена (9), Ксенија (7), Предраг (4) и Маја (2). Кућа коју им је родбина дала на коришћење, а у коју су се доселили пре 4 године делимично је оштећена поплавама које су се деселе 2014. године.


Кућа породице Гмитровић

Отац Горан ради у аутоперионици, и поред његове скромне плате породица има приходе од дечијег и социјалног додатка. Поред куће имају скромну башту у којој саде за своје потребе и нажалост тренутно празну шталу у којој би радо држали козе и свиње.


Штала у којој би Гмитровићи гајили козе и свиње

Купатило им је делимично опремњено, али највећа несрећа је у томе  што вода није дошла до купатила и немају бојлер, па је то један од већих проблема који муче ову породицу.


Предраг и Хелена Гмитровић жељно ишчекују воду у купатилу

Поред тога деца спавају на јако лошим и неудобним креветима па им је потребна набавка бар два кревета на спрат са душецима.


Деца породице Гмитровић спавају на старим и похабаним креветима

Продица Гмитровић замолила нас је да им у наредном периоду покушамо обезбедити: довод воде до куће, куповина бојлера и оспособљавање купатила, два кревета на спрат са душецима, ормар, козе, кокошке, свиње и мали фрижидер. Уз помоћ донатора Хуманитарне организације Срби за Србе из целог света, ове скромне жеље лако се могу остварити!


Срби за Србе са породицом Гмитровић

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19260543

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png