Разговори о доброчинству у Швајцарској
06 05 2017

Извештај: СЗС Швајцарска /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ДОНИРАЈТЕ/
Хуманитарна организација Срби за Србе из Швајцарске организовала је уз благослов Епископа Аустријско-Швајцарског г. Андреја у Лозани 29. и Цириху 30. априла предавања на тему ''Доброчинство'', а за ту прилику као гост из Србије је допутовао ђакон Ненад Илић, редитељ филмова ''Св. Николај Српски'', ''Ава Јустин'', серије ''Литургија'', ''Икона'' и ''Константиново наслеђе'', а објавио је и неколико књига. Захваљујући прилозима чланова, пријатеља и гостију прикупљено је укупно 1.118 швајцарских франака донација за помоћ угроженим породицама широм Балкана.

Кроз предавања на тему доброчинства и добротворног рада, Хуманитарна организација Срби за Србе желела је да представи и колико је могуће приближи свој рад Србима у Швајцарској, а тиме уједно и подигне свест о потреби помагања ближњима, а највише угроженој деци у отаџбини. Ђакон Ненад Илић је кроз себи својствен начин обогатио и уобличио читаву идеју у својим беседама, а гости су могли и да поставе питања и предлоге у току вечери.


Ђакон Ненад Илић у Лозани

На предавањима у Лозани и Цириху приказан је свим гостима и филм поводом 10 година рада и деловања организације Срби за Србе што је посебно одушевило људе који су се по први пут сусрели са нашом организацијом.

Управо како би кроз дела доброчинства покренули наш народ у Швајцарској, организација Срби за Србе покренула је акцију ''Пет по пет за лепши дечији свет'' у коју планирамо да укључимо 5.000 донатора који ће се претплатити на 5 франака донације сваког месеца кроз трајни налог у својој банци.

Донација јесте симболична али управо има за циљ да окупи велики број људи који желе да на скроман начин допринесу позитивним причама и лепим делима за помоћ угроженим породицама.


Ђакон Ненад Илић у Цириху

Сви присутни гости су могли да се послуже богатом трпезом коју су с'љубављу припремили чланови наше организације. 


Срби за Србе Швајцарска са о. Мирославом и ђаконом Ненадом

Посебну захвалност упућујемо свештеницима о. Богољубу и о. Мирославу, који су подржали први у низу скупова наше организације са циљем да на конкретан начин покренемо наш народ у дијаспори на доброчинство.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18878398

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png