Посећене две породице у Славонији
12 06 2017

Извештај: СЗС Београд /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ДОНИРАЈТЕ/
Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су у претходном периоду породице Раднић и Петровић на подручју источне Славоније у Хрватској, које би требало да буду у плану за помоћ у наредном периоду. Осим ове две породице, планови су да се интезивира помоћ нашем народу на подручју источне Славоније где нисмо имали прилику да будемо толико активни у годинама за нама.


Породица Петровић испред свог дома

Прво је посећена породица Петровић из места Ада коју чине родитељи Душан и Наташа и њихове две малолетне ћеркице Андреа (3) и Реа (2) год. Након сагледавања целокупне ситуације, процењено је да им је најпотребније и најхитније да се уведе вода у кућу и да се изгради купатило које немају.


Андреа Петровић

Процењена вредност помоћи за породицу Петровић била би око 2.000€.


Породица Раднић испред своје куће

Друга породица која је посећена и планирана за потенцијалну помоћ јесте породица Раднић из места Тења код Осијека. Породицу чине родитељи Ненад и Боса, и три синчића Ђорђо (7), Његош (4) и Момчило (2) год. Такође тешка ситуација која је затечена као и у претходној породици коју смо посетили.

Раднићима је најпотребније да се изради бетонски под и стави ламинат, за уређење собе за будућег школарца Ђорђоа. Додатно потребна би била и мања санација на димњаку да би се кућа могла грејати како треба. Процењена вредност радова износила би 2.000€.


Браћа Момчило, Ђорђо и Његош Раднић

Надамо се да ћемо успети да обезбедимо потребна средства, како би пре јесени и зиме омогућили овој дечици лепше услове за одрастање и школовање.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19250238

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png