СЗС код породице Зец из Ветерника
19 06 2017

Извештај: СЗС Нови Сад /ДОНИРАЈТЕ/ /ПОШАЉИТЕ СМС НА 7763/
Представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су породицу Зец у Ветернику крај Новог Сада. Отац Срђан и мајка Мирјана подижу четворо деце: Михајло (15), Теодор (13), Марија (8) и Нина (4). У овој породици нико није запослен, а једина примања су од дечијег додатка! Пола куће је у њиховом власништву, а пола у власништву очевог брата.


Браћа и сестре - Михајло, Нина, Марија и Теодор Зец

Без социјалне помоћи, без редовних примања, без земљишта, стоке, баште и садница - једина нада су им донатори СРБИ ЗА СРБЕ! Породица Зец је врло скромна - њихова прва жеља је каљева пећ за грејање, што довољно говори о социјалној угрожености у којој живе. Бела техника, намештај и кокошке су друга жеља, како би мало олакшали свакодневни живот и растерећено се посветили плановима за будућност.


Михајло и Нина у њиховом купатилу


Породица Зец у својој кући

Имају план да покрену неку врсту малог приватног бизниса, и волели би да добију машину за дубинско прање - то би им омогућило да нешто зараде и да покушају да стану на ноге. Кућа је у добром стању, али четворо деце мора да једе сваки дан, и да живи и напредује ка бољем сутра. Тешко је родитељима да им остваре детиње жеље без примања и без било чије помоћи.


Породица Зец испред своје куће

СРБИ ЗА СРБЕ буде наду у боље сутра! Тројка из блока ће скупљати средства за њих кроз шутирање тројки. Породица Зец више није сама - СРБИ ЗА СРБЕ сада брину о њима!

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19250224

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png