СЗС у посети Тамбурићима код Бруса
06 07 2017

Извештај: СЗС Београд
/ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ДОНИРАЈТЕ/ /СМС НА 7763/
Хуманитарна организација Срби за Србе
обишла је током јуна шесточлану породицу Тамбурић која живи на крају села Златари, надомак Бруса. Три ћерке: Милица (11), Марија (6), Сандра (2) и син Виктор (10 месеци), заједно са оцем Срђаном и мајком Бојаном своје дане проводе у старој земљаној кући без купатила, а воду набављају из бунара.


Кућа у којој живи породица Тамбурић


У разговору са домаћином Срђаном

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе затекли су Тамбуриће у оронулој кући, што се највише види на старим и пропалим прозорима и зидовима. Домаћинство је углавном без беле технике, кревети су веома лоши и скоро па немогући за спавање.


Спаваћа соба


Сестре Марија, Милица и Сандра

Греју се на дрва, од живине имају три кокошке, јер им често дивљач односи живину, а у дворишту се налази само један стари трактор.


Милица и Марија нам покузују јаје које су управо пронашле


У подруму куће, на самом улазу се налази извор воде, а поред је веш машина у коју се ручно сипа вода како би могла да опере веш

Кућа је у власништву оца Срђана, али су и он и жена незапослени, живе од социјалне помоћи, дечијег додатка и продаје мало малина које узгајају у врту иза куће.


Мајка Бојана са сином Виктором


Срби за Србе са породицом Тамбурић

Породица је изразила жељу како за опремањем куће намештајем и белом техником тако и за набавком свиње, за коју имају услова да је узгајају, али немају новчаних средстава.


Породица Тамбурић у свом дому


Сестре Милица и Марија на старом кревету испред штале у којој би Тамбурићи радо гајили свиње

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18897959

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png