У посети Газиводама код Подгорице
08 07 2017
http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2017/Gazivode/gazivode1.jpg
Извештај: СЗС Црна Гора /ФОТО ГАЛЕРИЈА/ /ДОНИРАЈТЕ/
Представници Хуманитарне организације Срби за Србе у Црној Гори посетили су 2.7.2017. године у сарадњи са добротворном организацијом ''Човекољубље'' Митрополије Црногорско приморске, петочлану породицу Газивода из мјеста „Жабљак Црнојевића“ у Подгорици. Породицу чине мајка Оливера Орбовић (невјенчана Газивода) која је након смрти супруга Предрага остала удовица, и кћерке Николина (12), Милица (10), Анастасија (7), Анђела (3).

Породица Газиводе је јавности Црне Горе позната од раније. Хуманитарна телевизијска емисија „Дневница“ је за њих већ у прошлости сакупљала и допремила помоћ уз помоћ организације Банка Хране из Подгорице и Митрополије Црногорско приморске.

http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2017/Gazivode/gazivode2.jpg

После смрти оца и супруга Предрага, Оливера са ћеркама живи у њиховој породичној кући од супругове пензије која износи 120 €. Од повремених послова Оливера повремено чисти станове у Подгорици и тиме обезбеђује додатна минимална средства за њихову породицу.

http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2017/Gazivode/gazivode3.jpg

Проблеми са којим се суочава мајка је: превоз дјеце до школе у Подгорици (трошак од око 50 € мјесечно) и хронични недостатак хране.

http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2017/Gazivode/gazivode4.jpg

Од помоћи породици Газиводе потребна им је стока (коза, овце), грађевински радови на санацији куће (зидови лоши, кров прокишњава), покућство (кревет, угаона гарнитура, плакар, веш машина), школски прибор и гардероба.

http://www.srbizasrbe.net/images/CrnaGora/2017/Gazivode/gazivode5.jpg

Хуманитарна организација Срби за Србе ће у сарадњи са својим донаторима, члановима и пријатељима организације покушати да обезбедити породици један део потребне помоћи.

 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 18897958

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png