Анђа је плакала од среће
09 08 2007

Кратак телефонски разговор сa Диком Стјепановићем, директором основне школе "Јован Дучић" коју похађа четворо Дамјановића, претходио је мом путу ка Шековићима, у посјету вишечланој породици Дамјановић, која је недавно доживјела тешку несрећу. У пожару им је изгорјела недовршена кућа,приликом чега су страдали домаћин Брано и најмлађе дијете, двогодишњи Божо.  На темељу нове куће која се прави новчаним прилозима добрих људи, стотињак метара удаљеном од манастира Папраћа, чекало ме је изненађење. Камере РТ Републике Српске биле су спремне да забиљеже чин примопредаје наше помоћи. Дао сам кратку изјаву, рекао неколико утјешних ријечи и предао нашу донацију самохраној мајци Анђи која је брисала сузе плачући од среће...
Кратку фото причу погледајте ОВДЕ.
Погледајте телевизијски извештај ТВ Република Српска о Дамјановићима и кратак интервју са представником Срби За Србе ОВДЕ.
Мада је породица Дамјановић добила доста донација,признали су ми да су им најдраже оне које људи доносе из "бијела свијета".Оне имају посебну тежину.
На мјесту догађаја,што можете видјети на фотографијама, налазило се четворо Анђине дјеце, Илинка је још у болници, а двије старије кћерке су биле одсутне. Једној од дјевојчица, која редовно одлази на службу у манастир Папраћу пoклонио сам илустровану књигу "Свети Сава-принц и просвјетитељ". Она ме је упознала да је њу, као и све њене сестре и браћу крстио кум Милан Видаковић, који непрестано и очински брине о њима.   Након тога био сам као члан организације СЗС гост код начелника општине Шековићи Снежана Сокића, доктора гинеколога,кога сам директно упознао са активностима СЗС.Он ми је обрадован циљевима и хуманитарним радом СЗС рекао да ће кућа Дамјановићима бити потпуно завршена до зиме.
И заиста, прилог емитован на Дневнику РТРС дао је нови импулс овој хуманитарној акцији. Идуће недјеље ископани су и изливени темељи нове куће, а Скупштина општине Зворник прилогом од четири хиљаде марака се директно укључила у изградњу.
Потом сам посјетио осам вјекова стар манастир Папраћу, дао прилог, и отпутовао ка манастиру Ловница. У средњовјековном српском манастиру Ловница,изграђеном такође прије осам вјекова два километра од Шековића разговарао сам са монахињама. Када сам их упознао са циљевима и радом наше хуманитарне организације,одале су ми једну тајну.Извор рјечице код манастира је љековит и доказани лијек за нероткиње,али Срби,по обичају, о томе појма немају. Сви они који желе да имају потомство, а таквих је скоро трећина у српској популацији, нека дођу и увјере се у то. О томе сам такође припремио фото-репортажу,коју ћу презентирати на нашем Форуму. Ваш Ненад.
 
< Претходно   Следеће >
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/diskusije.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/dokumentacija.png
http://www.srbizasrbe.net/images/banners/nasibaneri/novo/foto-galerija.png

СТАТИСТИКА

Посетиоци: 19250333

СРБИ ЗА СРБЕ У СВЕТУ
 http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/srbija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/republika-srpska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/amerika.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/austrija.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/svajcarska.png  http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/nemacka.png     http://www.srbizasrbe.net/images/banners/zastavice/kanada.png