Најновије вести

„Биће ово прави дом!” – породица Радоњић из Комана добила кућу.

Заједничком акцијом Добротворног фонда Митрополије црногорско-приморске Човјекољубље и Хуманитарне организацијe Срби за Србе, изграђена је кућа за породицу Радоњић у Команима крај Подгорице!

Детаљније...

Први Божић породице Ђурић без подстанарског смјештаја!

Породицу Ђурић са шесторо дјеце, која живи у Челинцу посјетили смо у јулу прошле године. Током те посјете упознали смо са радосном дјецом, њиховим оцем Јеленком и мајком Божаном. Најстарија Јована има 17 година, затим Давид (15), Владимир (13), Сања (10), Милан (8) и најмлађи а увијек најслађи Никола (7).

Детаљније...

Градишка и цео свијет се удружили како би се Мирковићима изградила нова кућа! (видео)

Тежак живот у старој и оронулој кући, влага по зидовима и неизвјесност сваког дана хоће ли се кућа сутра срушити – такав је био живот малих Мирковића са мајком и баком.

Детаљније...

„Једва чекам прољеће да укључим косачицу” – Тодору (14) испуњена највећа жеља!

На улазу у село Драговољићи, општина Никшић, дочекује нас радосни призор. Браћа Тодор (14) и Перо (13) враћају се из шуме са бадњацима. Са дјечијим осмјехом нам кажу:
Хвала Вам, добили смо више од онога што смо тражили!

Детаљније...

У децембру 25.270 СМС порука на 7763

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ покренула је почетком марта 2015. године националну кампању за помоћ социјално угроженим породицама широм Србије у сарадњи са мобилним оператерима Телеком, Теленор, А1 Србија и Глобалтел. Путем хуманитарног СМС броја 7763 у току децембра пристигло је укупно 25.270 порука, а од почетка акције укупно 338.205 порука.

Детаљније...

Помогнута Народна кухиња у Бијелом Пољу!

Хуманитарна организација Срби за Србе наставила је да помаже народним кухињама у Црној Гори. Овога пута помогли смо народној кухињи Милева Војводић у Бијелом Пољу.

Детаљније...

Испуцали зидови, распаднут намештај, рупе по поду – ово је најтужнија кућа у Кучевишту!

У јужној подгорини Скопске Црне Горе, на петнаестак километара од Скопља, налази се село Кучевиште, које је, историјски гледано, имало велики значај за српску заједницу у овим крајевима.

Детаљније...

У децембру 6.899 позива на број 17763

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ у Републици Српској покренула је почетком јануара 2018. године националну кампању за помоћ социјално угроженим породицама широм Републике Српске и Федерације БиХ у сарадњи са мобилним оператерима Мтел, ХТ Еронет и БХ Телеком. Путем хуманитарног ПОЗИВА на број 17763 (са фиксне и мобилне телефоније) донирају се 2 конвертибилне марке. У току децембра пристигло је укупно 6.899 позива, а од почетка акције укупно 100.671 позива.

Детаљније...

Град на Колубари показао велико срце за Костадиновиће

Спортско хуманитарни турнир Тројка из блока за крај године окупио је велики број познатих личности у Ваљеву 24. децембра у хотелу Омни центар са једним циљем - шутирање брзих тројки како би се прикупио новац за породицу Костадиновић из места Пријездић код Ваљева.

Детаљније...

„Не морам ништа јести, али моја дјеца морају имати!” – шесторо малишана одраста у кући пуној буђи! (видео)

Сабласна јесења тишина испратила je чланове Хуманитарне организације Срби за Србе у село Ракино Брдо у Осмацима. Сивило као да је слутило да ћемо се сусрести са тешком људском судбином.

Детаљније...

ALL Star утакмица у Београду

Летња кошаркашка Лига, која је део пројекта IT Liga, организовала је по други пут хуманитарни догађај. Наиме ALL Star утакмица се традиционално одржава сваке сезоне где се заједно са хуманитарном организацијом прикупља новац који се прослеђује даље онима коме је најпотребнији.

Детаљније...