Најновије вести

Изграђена још једна кућа на светој српској земљи – породица Милић из Штрпца уселила се у свој нови дом

У мору лоших вести са Косова и Метохије које нам долазе последњих месец дана, ових дана стигла је и једна лепа вест. Шесточлана породица Милић из општине Штрпце уселила се у своју нову кућу, коју је за само четири месеца подигла и опремила Хуманитарна организација Срби за Србе и њени многобројни донатори.

Детаљније...

Предата пројектна документација за реконструкцију куће Прибићевића у Футогу

Након што су представници Хуманитарне организације Срби за Србе крајем 2020. године посетили породицу Прибићевић из Футога, приступили смо финасирању израде пројекта реконструкције њиховог породичног дома и предаје пројектно-техничке документације надлежним општинским органима. Укупна вредност првог дела донације је 114.000 динара и након добијања свих неопходних грађевинских дозвола, приступиће се рушењу старе куће и изградњи нове на постојећим темељима.

Детаљније...

Потпорни зид за кућу породице Васовић из Ивањице – још једна подршка за вредну и пожртвовану мајку Сању и њену децу

Четворочлану породицу Васовић из Ивањице, коју чине самохрана мајка Сара, син Владимир (22) и ћерке Марија (10) и Тијана (8), обишли смо у мају 2021. године. Одмах смо се уверили колико се Сара бори за своју децу и решили да јој помогнемо у њеној свакодневној борби за бољу будућност своје породице!

Детаљније...

Коре Јовановић – сан који је постао стварност!

Прилика да помогнемо многочланој породици да покрене сопствени бизнис мотивисала је људе широм света да дају свој допринос. Идеја која је годинама била присутна у домy породице Јовановић из Кузмина надомак Сремске Митровице, да ће једнога дана из њиховог дома кренути производња кора за питу, коначно се реализовала!

Детаљније...

У Банату помогнути Николићи из Перлеза!

Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је још једну многочлану породицу на подручју Баната! Овога пута, помоћ је стигла до породице Николић из Перлеза код Зрењанина!

Детаљније...

Трактор и пластеник за Видојевиће из Видова!

Да не заборављамо породице које смо некада давно помогли, у тренуцима када смо као још увек мала организација успевали да обезбедимо веома скрому помоћ, показали смо на примеру породице Видојевић из села Видова крај Новог Пазара!

Детаљније...

Планинарење из блока, а ђе друго но у Грац и око Граца!

Раном зором у суботу 2. октобра, 16 љубитеља планине упутило се аутима из Граца ка планини Ренфелд. Стигавши у подножје исте на полазну тачку, која се налази на 686 метара надморске висине, екипа се упутила у пустоловину ка самом врху планине. Кроз предивне крајолике уз пријатно дружење није било тешко ни уложити потребан напор за окончање успешне авантуре.

Детаљније...

У Мрчајевцима помогнута породица Стојановић

Слободан Стојановић заједно са својом супругом Горданом води рачуна и својски се труди да својим ћеркама Милијани (23), Јелени (20), Ивани (17) и Марији (11) обезбеди што боље услове за живот и безбрижно одрастање у Мрчајевцима крај Чачка.

Детаљније...

У септембру 1.049 позива на број 17763

Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ у Републици Српској покренула је почетком јануара 2018. године националну кампању за помоћ социјално угроженим породицама широм Републике Српске и Федерације БиХ у сарадњи са мобилним оператерима Мтел, ХТ Еронет и БХ Телеком.

Детаљније...

Други Пикадо из блока одржан у Новој Пазови

Вредна екипа волонтера из Нове Пазове, организовала други по реду Пикадо из блока у Bilijar klub Nirvana. У одличној атмосфери стрелице су летеле право ка мети, а донације право у донаторску кутију где је на крају вечери прикупљено 59.000 динара и 5 евра.

Детаљније...

Седам милиона евра за хиљаде остварених дечијих снова! (видео)

Хуманитарна организација Срби за Србе прикупила је од новембра 2005. до октобра 2021. године 7 милиона евра донација којима је у претходних 16 година обезбеђена вредна помоћ за преко 2.800 социјално угрожених породица које заједно броје више од 14.000 деце широм Балкана.

Детаљније...