Најновије вести

Мала Марта учи под јорганом и брине о болесним родитељима, брату и сестри. У кући од блата, немају ни струју!

Желећи да посетимо девојчицу Марту (13) за коју смо чули да због лоших услова учи испод јоргана (видео), упутили смо се у село Симићевo у општину Жабари. Изненађени животном причом мале хероине и њене породице, сазнали смо да је због ковид пандемије породична ситуација постала још тежа.

Детаљније...

Некада су гладовали, а ни данас ситуација није боља. Помозимо породици Петров Милошевић из Врања!

Био сам на ратишту, неколико дана и на Кошарама. Борио сам се увек да своје четворо деце изведем на прави пут... Трудим се годинама да нађем пристојан посао, али никако ми не иде.

Детаљније...

Буди положајник угроженој дечици – БОЖИЋНА АКЦИЈА!

Божићни празници буде успомене из најранијег детињства када смо нестрпљиво чекали да мајка умеси чесницу, мушкарци донесу бадњак, док најмлађи укућани пијучући на Бадње вече најављују празник рођења Богомладенца Христа. Како старимо, ове успомене постају интензивније, а посебно нас један обичај подсети на родни крај, кућу и наше старе.

Детаљније...

Први Пинг понг из блока одржан у Њујорку

Трећи хуманитарни догађај у Њујорку одржан је 2. новембра, после Тројке и Пикада дошао је на ред по први пут Пинг Понг из блока. Хуманитарни турнир организован је у Break Bar and Billiards у Њујоршком комшилуку Асторија ради прикупљања помоћи социјално угроженој породици Антић, захваљујући учесницима и пријатељима те вечери прикупљено је $ 2.760.

Детаљније...

У адаптираном подруму, храбра мајка Ивана чини све да обезбеди нормалне услове за своју децу!

У релативно великом селу Клиновац за опустели крај око Бујановца, ситуација је слична као и у већем делу Србије. Како нам кажу мештани, ове године само једна девојчица уписана је у први разред основне школе, а догодине питање је да ли ће неки ђак првак закорачити у школу.

Детаљније...

Тројка из блока се вратила кући - Пале поново дочекало свој најдражи догађај!

Хуманитарну организацију Срби за Србе за Пале вежу посебне емоције. Баш у овом мјесту, у срцу Романије, Равне Планине и Јахорине, изњедрила се Тројка из блока у Републици Српској која је касније калемљена на градове широм Републике Српске. Такође, Пале је једино мјесто у којем се лани, усљед рестрикција због вируса корона, Тројка успјела одржати. С обзиром на овако богату историју, и ове године, Паљани су организовали фантастичан догађај и као на длану, показали своју хуманост. Велику захвалност дугујемо локалној екипи Streetball Pale у чијој сарадњи је поново организован овај догађај. 

Детаљније...

Неустрашива, неуморна и вриједна Бијељина поново на врхунцу задатка

Неуморна екипа Хуманитарне организације Срби за Србе из Бијељине направила је још један спектакл 22. августа. И нису нас уопште изненадили! Ова вриједна група, током читаве године непрестано ниже догађаје, те је Тројка из блока била прави шлаг на торту. Наша организација је озбиљно заживјела и пустила корјење у плодну семберијску земљу. То показује и сакупљен број новца захваљујући спонзорима, донаторима и учесницима који износи 11.323,50 КМ.

Детаљније...

Подржимо вредну породицу Крстић из Љубовије!

Иако су све многочлане породице хероји српског народа, некако нас највише огреје сунце када уђемо у домове оних породица које су успеле у овако тешким временима разраде приватне послове и на тај начин обезбеде нормалне услове за живот својој деци.

Детаљније...

На Бановом Брду одржан Пикадо из блока

У суботу, 13. новембра одржан је још један у низу Пикадо из блока турнира, овога пута дружили смо се у Ложа Пабу на Бановом Брду. Од раних поподневних часова пристизали су људи из свих крајева Београда. Учешће на овом турниру узело је 28 играча, а захваљујући њима, као и пријатељима који су били подршка прикупљено је 16.840 динара.

Детаљније...

Крунићима из Источног Сарајева потребна помоћ – изградимо још једну кућу у Републици Српској

У данашње време када се људи у просеку тек у тридесетим годинама живота одлучују на формирање породице, углавном са једним или двоје деце, нису чести случајеви попут Далибора и Јоване Крунић, младих родитеља који већ имају четворо деце.

Детаљније...

Читав град као једно - Брчко шутирало тројке за породицу Стојаковић

У сјајан низ турнира Тројка из блока уписало се и Брчко. Као и сваке године, на сред главне улице, на Тргу младих, одржано је такмичње у брзом шутирању тројки! Турнир се одржао 21. августа са почетком у 19 часова, а као и што смо навикли, дружење је трајало сатима. Након прошлогодишње паузе, становници Брчког су се заиста ужељели Тројке из блика, а и ми смо пожљели овај амбијент и људе.

Детаљније...